Featured Post 2

Lista mea de bloguri

Blogger news

Blogger templates

About

Blogroll

Drept in tintă. Un produs Blogger.

miercuri, 7 noiembrie 2012


Romania poate ajunge la masa bogatilor. Mircea Sandu anunta vestea pe care toti romanii o asteapta de foarte mult timp.

Seful FRF a trimis o scrisoare de intentie catre UEFA pentru ca Bucurestiul sa gazduiasca, alaturi de alte 12 orase din Europa, meciuri de la Campionatul European din 2020, an in care se vor implini 60 de ani de la infiintarea competitiei.

"Am avut o discutie cu primarul general si l-am anuntat ca m-am adresat astazi la UEFA pentru ca Bucurestiul sa organizeze, impreuna cu alte 12 orase, in 2020, cand se aniverseaza 60 de ani de la prima competitie europeana intertari. Azi am trimis scrisoarea la UEFA, dar asta inseamna ca va trebui sa completam un caiet de sarcini in care politicul este angrenat in sensul investitiilor, telecomunicatii, locuri de cazare, in dezvoltarea infrastructarii stradale, aeorporturi, gari. Pana in 2014-2015, cand se vor decide orasele respective, trebuie completat acest caiet de sarcini si aici sunt angajamente ale statului roman, ale Capitalei fata de organizatori", a spus Mircea Sandu, la Radio Gsp.

Mircea Sandu a afirmat ca statul roman trebuie sa-si asume anumite angajamente si a precizat ca prima conditie, existenta unui stadion de peste 50.000 de locuri, este deja indeplinita de Arena Nationala. "Prima conditie este ca stadionul sa aiba minimum 50.000 de locuri, noi avem 54.400 nu stiu cat. Prima conditie e indeplinita, restul sunt de infrastuctura generala. Cred ca statul roman se poate angaja. Asta va fi politica de viitor. O tara ca Franta este mare, are bani multi, acolo este si investitie privata foarte mare in stadioane, pentru ca restul infrastructurii exista. Stadioanele din multe tari sunt neutilizabile. Trebuie sa ai noua stadioane in noua orase sau maxim zece stadioane in zece orase. In Portugalia, dupa Campionatul European deja s-au demolat doua stadioane.

Fiind un singur stadion sau maxim doua pe tara, Germania are si Munchen si Berlin, Spania are si Madrid si Barcelona, dar oricum se va atribui unui singur oras din fiecare tara. Cele noua stadioane nu aduc atatea persoane la fiecare meci, de aici excludem Germania si Anglia care au stadioanele «full». Asta cred ca va fi gaselnita UEFA de a organiza Campionatul European in Europa si nu intr-o tara. Eu sper ca fiind si acolo, sa pot face lobby-ul necesar, daca politicul va spune da. Noi ne-am inscris, dar putem sa renuntam daca politicul se decide ca nu se pot face investitii. Astfel de evenimente implica anumite sacrificii financiare, dar sunt obiective care raman in Romania si poporului roman", a completat Sandu.

In scrisoarea de intentie trimisa de FRF la UEFA sunt descrise lucrurile facute de FRF si orasul Bucuresti pentru organizarea finalei Ligii Europa din acest an, organizarea altor competitii in Romania, precum si infrastructura care se dezvolta.

Presedintele UEFA, Michel Platini, a lansat, la 30 iunie 2012, ideea unui turneu final al Campionatului European organizat in 2020 in 12 sau 13 orase din toata Europa.
"De ce sa nu fie un Campionat European in 2020 in toata Europa si nu intr-o singura tara, in 12 sau 13 orase din toata Europa? Imi surade aceasta idee", a declarat atunci Platini.
Comitetul Executiv al UEFA ar putea lua o decizie in legatura cu aceasta varianta in decembrie 2012 sau in ianuarie 2013.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Site search