Featured Post 2

Lista mea de bloguri

Blogger news

Blogger templates

About

Blogroll

Drept in tintă. Un produs Blogger.

miercuri, 7 noiembrie 2012




Chanel no. 5, cel mai cunoscut parfum din lume, ar putea deveni curand istorie. Oamenii de stiinta au descoperit in compozitia lui un ingredient periculos.

Uniunea Europeana ar putea sa interzica anumite perfumuri, printre care si celebrul Chanel no. 5,devenit cunoscut mai ales datorita lui Marilyn Monroe, care declara ca doarme goala, dupa ce foloseste acest parfum, scrie Medical Daily.
Chanel no 5 a fost creat in anul 1921 de catre Coco Chanel si contine urme de muschi de copac,ingredient inclus recent pe lista alergenilor periculosi.

Potrivit Reuters, o comisie stiintifica a identificat nu mai putin de 100 de alergeni inclusi in compozitia unor parfumuri, care ar putea fi interzise in UE.

Muschiul de copac este unul din ingredientele care dau mirosul distinctiv de lemn parfumurilor casei Dior, printre care Miss Dior si Chanel no 5.
In prezent, companiile de cosmetice sunt obligate sa scrie pe ambalajul parfumurilor doar 26 din cei 100 de alergeni cunoscuti.

O alta solutie ar fi schimbarea retetei parfumurilor, fiind vizate, pe langa Dior, si marcile Guerlain siThierry Mugler.

Daca acestea reglementari va fi aprobate, marile companii vor ramane cu foarte putin ingredinete aprobate, iar parfumurile de marca nu vor mai mirosi niciodata la fel.
“Chanel no 5 nu a facut niciodata rau cuiva. Va fi sfarsitul parfumurilor. Cu cat folosesti mai multe ingrediente naturale, cu atat creste riscul de alergii: lamaia, iasomia, bergamota, toate contin alergeni”,declara Sylvie Jourdet, membra a societatii franceze de parfumerie.
Potrivit Reuters, un purtator de cuvant al Comisiei Europene afirma ca deocamdata aceste parfumuri nu vor fi interzise, insa subiectul va ramane in dezbatere.
 
Sursa: Medical Daily

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Site search