Acasa, stim cu totii cum se mananca banalele mere, portocale, banane
sau pepene. Insa la restaurant, trebuie sa tii cont de cateva reguli. Celebrul
ghid britanic de bune maniere Debrett’s iti spune cum se mananca chiar si cele
mai banale fructe.
Bananele
Daca mananci banane intr-un cadru oficial, este recomandat
sa le cureti complet de coaja si apoi sa iei bucatile cu furculita. In alte
situatii, revino la manierele primare: le cureti de coaja si le musti
direct.
Strugurii
Nu rupe cate o boaba dintr-un ciorchine mai mare. Recomandat
este sa iti rupi un ciorchine mai mic si sa-l iei pe farfuria ta. Abia apoi
poti sa ciugulesti cate un strugure.
Lamaile
O felie de lamaie insoteste de obicei pestele sau fructele
de mare. O poti stoarce pur si simplu cu degetele sau cu ajutorul dintilor unei
furculite. Este recomandat ca atunci cand o storci cu mana, sa ii acoperi coaja
cu palmele, evitand astfel sa ii stropesti pe cei din jur.
Merele
La restaurant, merele trebuie taiate in sferturi , iar
miezul scos din fiecare bucata. Apoi, poti folosi fara probleme degetele ca sa
le mananci. Daca esti acasa, poti musca direct din ele.
Kiwi
Foloseste un cutit bine ascutit pentru a curata coaja. Apoi,
trebuie doar sa feliezi fructul si sa mananci bucatile cu furculita. Mananca-le
cu tot cu seminte.
Portocalele
Pentru inceput, taie baza si varful portocalelor. Apoi, taie
cojile fasii si indeparteaza-le fara sa stropesti in jur. Cu varful cutitului,
scoate semintele, iar apoi indeparteaza membranele cu degetele. Mananca miezul
cu mainile.
Pepenele
Atunci cand esti acasa, poti sa-l tai felii, pe care sa le
tii in mana si din care sa mananci direct. La o masa formala insa, se mananca
cu furculita, indepartand usor semintele la marginea farfuriei.
Sursa: Foodstory.ro
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu